Het leuke van werken aan een (fotografisch) thema is dat je je erin verdiept en er meer over te weten komt. In 2013 is de nieuwe Nijmeegse brug “De Oversteek” geplaatst als derde brug tussen Arnhem en Nijmegen.

Esthetisch een prachtige brug, maar ook een brug met een mooi verhaal. Een verhaal dat de moeite waard is om op te zoeken. Waarom gaan de lantaarnpalen om de beurt aan? Waarom lopen er soldaten over de brug?

Tijdens mijn opleiding aan de Fotovakschool was één van de eerste opdrachten om een beeld van een bekende fotograaf na te maken.  Ik koos voor een beeld van “de Oversteek” door Thea van den Heuvel. Het was een mooie uitdaging, en je komt er achter hoe moeilijk het is (maar ook hoe interessant) om een beeld na te maken.

Gedurende dit proces raakte ik ook gefascineerd door de brug, en ik ben er met regelmaat terug geweest.

Een aantal beelden van "De Oversteek" vindt je terug in dit project.  

Zoek je specifieke beelden voor een project?

Maak dan direct een afspraak!

Onderdeel van ATLOS Logistiek & Fotografie

lid van dupho

Rolf Baas
M
: +31 06 45060860
E: rolf@baasfotografie.nl 

  

Om te voldoen aan de voorwaarden van de nieuwe AVG-wetgeving, worden geen gepersonaliseerde foto’s zichtbaar op de openbare delen van de website, tenzij daar toestemming voor is verleend. Het tonen van bedrijfsnamen valt niet onder de AVG-wetgeving.   Volledige privacyverklaring